RAW FOOD - levende kost

Raw Food er mad, som ikke er opvarmet over 42 grader Celcius, hvorved man bevarer de vigtige enzymer, vitaminer, mineraler og antioxidanter i maden, som ellers overvejende gĂĄr tabt i opvarmningsprocessen.

Raw Food består som udgangspunkt af økologiske råvarer og inkluderer fødevarer som grøntsager, frugt, nødder, kerner, frø, tang og alger. Dette kan måske umiddelbart lyde en smule kedeligt, men det modsatte er faktisk tilfældet, da man stort set kan lave alle de retter, man er vant til at spise blot i en rå udgave - f.eks. pizza, falafler, lasagne, pasta, kager, chokolade, soft ice og lækre milk shakes.

Raw Food er ikke så anderledes end den rå mad, du allerede kender i form af salater, revet råkost, juicer, etc, men Raw Food er meget mere nuanceret og indbydende og kan give dig en masse ny inspiration, for den består af langt mere end blot salater! Det gode ved den levende kost er, at du kan implementere den i lige præcis dét omfang, som passer dig, og som du har lyst til. Hvis du kun ønsker  at ændre én daglig del af din kost, så er det lige så vigtigt et skridt, som hvis du er ude efter en komplet livsstilsændring. Mange supplerer blot deres vante kost med lidt Raw Food for på den måde naturligt at optimere deres sundhed og helbred.

Raw Food er sjov, farvestrålende mad for alle og langt de fleste retter er både nemme og hurtige at tilberede. Men ikke nok med det. Maden smager himmelsk og bringer dig mere energi, vitalitet og klarhed, end du tidligere har kendt til. Fordi maden stadig er fuld af liv og enzymaktivitet, kan den også tilføre din krop liv og brændstof i meget højere grad, end du er vant til. Dine cellers aktivitets- og vibrationsniveau vil stige markant, hvilket du vil mærke på alle områder af dit liv.

Enzymer er livsvigtige for vores  krop, for uden enzymer sker der ingen celledeling, hjerneaktivitet eller energiproduktion, og det, som sker, når vi spiser opvarmet, enzymfattig mad, er, at kroppen begynder at tære på sit eget „enzymlager“, da fordøjelsesprocessen ikke kan finde sted uden enzymer, og forskningen viser, at jo mere vi tærer på vores krops enzymlager, jo hurtigere ældes vi, og jo hurtigere går vores krop i forfald.

Enzymmangel belaster fordøjelsessystemet, hvilket bl.a. resulterer i ophobning af ufordøjede madrester og affaldsstoffer i vores system, der i begyndelsen kan medføre symptomer som træthed, uoplagthed, vægtøgning, forstoppelse og inflammationer. På længere sigt kan livsstilssygdomme komme ind i billedet.

Enzymer (proteiner), vitaminer, mineraler og antioxidanter tilført fra rå og uforarbejdet mad giver derimod kroppen det, den har brug for, og den får samtidig mulighed for at fordøje og optage den mad, den modtager, på optimal vis. Resultatet heraf er vitalitet, energi, optimal fordøjelse og ren velvære!

For mere information om Raw Food og ernæring vil jeg anbefale dig at læse min Raw Food bog ”Glød og Glæde med Raw Food”.

 

Vibeke Amdisen - Tidsbestilling: Mandag - fredag kl. 16.00 - 18.00 - Mobil: 2067 0602 - E-mail: vibekeamdisen@yahoo.com