Gode råd til at købe ansvarligt børnetøj

Klima er en af vores tids største debatter, og mange prøver at ændre vaner i deres dagligdag, for at tage hensyn til miljøet. Det kan dog være rigtig svært at gennemskue, hvad man som enkelt forbruger, kan gøre anderledes for ikke at beslaste klimaet mere end højst nødvendigt. 

Du kan med fordel starte i både din egen og dit barns garderobe. Der er nemlig mange fordele ved at købe mere ansvarligt børnetøj, og vi giver her et par gode råd til hvordan du kan gribe det an. 

Mindsk forbruget og køb tøj af højere kvalitet

Overforbrug er en af de store klimasynder. Det kan være enormt frisentende at købe den søde bluse du går forbi i shoppingcenteret eller købe et stykke tøj i to farver, fordi du ikke kan beslutte dig. Men har dit barn ikke behov for det, er det både spild af penge og belastende for miljøet. Køb mindre tøj og gå i stedet efter noget der har en god kvalitet, som kan tåle at blive brugt og vasket. 

Gå efter GOTS certificeret og miljømærket tøj

Mange brands er begyndt at markedsføre sig med at være bæredygtige, men det er vigtigt at du er lidt skeptisk og ikke bare falder i med begge ben. Den bedste måde du kan gøre det på, er at gå efter miljømærkninger, som GOTS certificering, der er en international anerkendt miljømærkning. For at få en GOTS certificering, skal man leve op til en lang række krav og du kan derfor være sikker på at børne tøjet er ansvarligt at købe.

Med Müsli tøj får du et stort udvalg af GOTS certificeret børnetøj i økologisk bomuld. Müsli tilbyder stort set alt indenfor børnetøj, og du kan både finde heldragt, bukser, kjoler, bodyer, bluser og meget mere til børn i forskellige aldersgrupper. 

GOTS certificeringen har både fokus på miljø, sundhed og socialt ansvar. Udover at tage hensyn til miljøet, er du også sikret at tøjet er fri for skadelig kemi, som ikke er godt for mindre børn. 

Andre gode miljømærkninger

Der er også andre miljømærker, der er gode at gå efter – heriblandt OEKO-TEX certificeringen, som stadig sikrer at tøjet er fri for skadelige kemikalier. Til overtøj er der ofte behov for at gøre brug af plastik, men her kan du holde øje med om plastikken er genanvendt, for at sikre at der er taget hensyn til miljøet.