3 uundværlige redskaber til at bage pizza

Det bliver mere og mere populært at bage de lækre hjemmelavede, autentiske pizzaer derhjemme. Det kan dog nemt gå galt, og derfor kan du her læse om 3 redskaber, som er så godt som uundværlig for enhver pizza entusiast.

#1: Pizzaspade

En pizzaspade er så godt som uundværlig, når du skal bage lækre hjemmelavede pizzaer. Pizzaspaden hjælper dig med at få pizzaen ind og ud af den varme pizzaovn, så du ikke brænder fingrene i forsøget. Uden en pizzaspade risikerer du også at ødelægge pizzaen, da den nemt ‘knækker’ uden.

Du kan få pizzaspader i både træ og metal. Oprindeligt blev pizzaspaden lavet i træ, men mange pizza entusiaster tyer efterhånden mere til en model i metal. En pizzaspade i metal kommer nemt ind under pizzaen på grund af dens tynde blad – og så kan den endda komme i vaskemaskinen, modsat en model i træ.

#2: Tipo-00 mel

Noget af det vigtigste, når det kommer til hjemmelavede pizzaer, er melet. Det er essentielt for kvaliteten af din pizza, at du vælger den rigtige type mel til din pizzadej. Det anbefales at bruge en fintmalet mel med et højt proteinindhold – gerne omkring 12% per 100 gram.

Derfor hælder mange til den velkendte italienske Tipo 00-mel. Denne fintmalede mel passer perfekt til brug i blandt andet pizzadej, hvor det er vigtigt at der dannes glutenstrenge, således at du får en smidig dej med plads til luftbobler.

#3: Pizzaovn

Et andet uundværligt redskab, som enhver ægte pizza entusiast burde have i hjemmet, er en god pizzaovn. Hvis ikke du har en i forvejen, er det helt klart noget, du burde få anskaffet dig, da temperaturen er essentiel for at bage en god, autentisk pizza.

Med en pizzaovn kan du komme op på nogle meget høje temperaturer, og det er altså nødvendigt for, at du kan bage en ægte pizza. Du kan få pizzaovne i både sten og metal, brændefyret eller gasdrevne. Det hele afhænger af, hvad du er mest til – dog er det mest autentiske valg en brændefyret stenovn.

Hvis du ikke har en have med plads til en udendørs brændefyret stenovn, kan du sagtens benytte en pizzaovn, der kan tilsluttes gas. Du skal dog stadig være opmærksom på, om det er en model, der kan benyttes indendørs. Det vigtigste er, at din pizzaovn kan komme op på de høje temperaturer, som det kræver at bage en god pizza.