Den bedste vin til Mortens Aften?

Efteråret er kommet og det betyder, at aftenerne bliver koldere og mørkere og det er tid til at rykke indenfor i de varme stuer. Men efteråret betyder også mange andre ting, for eksempel også at tiden er kommet til at holde mange af de gamle traditioner. For eksempel Mortens Aften, som langt de fleste danskere nyder at holde sammen med deres kære.

Når Mortens Aften begynder at nærme sig, sætter jagten også ind på at finde en god Vin. Men hvilken en vin skal man købe, for Mortens Aften er ikke lige den dag, hvor man ønsker at have købt en helt forkert vin til maden. Er du ikke den helt store vinkender, så fortvivl ej, for her finder du en smart lille guide til, hvordan du finder den vin, der med sikkerhed vil gøre sig godt sammen med anden Mortens Aften.

Hvad er en god vin?

Når det handler om at finde en god vin, handler det om at finde en vin, der er god til at komplimenterer den mad vi skal spise. Det er dermed sagt vigtigt, ikke at vælge en vin der er alt for dominerende, for det resulterer i at den samlede smagsoplevelse af maden, går helt tabt.

Står menuen på andesteg Mortens Aften, betyder det at der også helt automatisk bliver stillet en masse store krav til, hvad den vin du vælger, skal kunne. Andens mørke kød, sprøde skind og kraftfulde smag, kræver som udgangspunkt en høj alkoholprocent, der kan virke rensende i forhold til den fede fugl.

Til sidst skal du, når du serverer vinen, sørge for at servere den, når den har den rette temperatur. Det betyder at du bør hælde den på glas, når vinen har stuetemperatur.