Eltrucken – en af mange forskellige slags gaffeltrucks

Eltrucken – en af mange forskellige slags gaffeltrucks

Eltrucken er (som overskriften til denne artikel så lovende fortæller) en af de mange forskellige slags gaffeltrucks, som findes ud i det danske land, i Europa, ja, ude i hele verden. Eltrucken håber jeg, at du allerede har stiftet bekendtskab med på din rejse ud i livets vide parfumerede marker. Hvis ja, så er det kun godt for dig. Eltrucken er du bekendt med. Du er blevet et bekendtskab rigere. Hvis ikke så fortvivl ej. Der er endnu tid til, at du kan gøre denne fine, fine, fine maskines bekendtskab. Eltrucken kan du sagtens lære at kende endnu. At du skal lære eltrucken at kende, er faktisk hele denne artikels erklærede formål, så jeg siger det igen. Fortvivl ej, og lad mig hjælpe dig. Du er i kyndige hænder. Stol blot trygt på det. Men hvor skal jeg mon starte? Hvilke af eltruckens fine og gode egenskaber skal jeg først lægge til rette for dig, hviske dig i øret, kærtegne din øjne med gennem denne skrift? Lad mig tænke. Eltrucken har så mange forskellige egenskaber at vælge imellem, at jeg bliver helt svimmel af at tænke på, hvor jeg skal starte. Eltrucken… Hmm. Jo, nu ved jeg det, jeg vil starte med at fortælle lidt om dens fordele, hvis man nu vælger at sammenligne den med, hvad jeg plejer at kalde for en konventionel gaffeltruck.

Eltrucken – dens fordele

Disse konventionelle trucks, som jeg lige har nævnt, er de trucks, hvis daglige gang på lageret, lufthavnen, havneterminalen osv. er ”sponseret” af et ”giftigt” middel. Synes du, at jeg taler i gåder. Er mine sætninger som dunkel tungetale for dig? Eller har du gættet, hvad jeg mener? Skinner sætningens iboende metaforiske betydning ud fra netop sætningerne? Har du gættet, at jeg sigter mod de maskiner, når jeg altså taler om de konventionelle, der bliver drevet af fossile brændstoffer, nemlig benzin og diesel. Det er dét, jeg mener med ”giftigt”. Brændstofferne er giftige for vores Jord, en Jord, der ganske langsomt er ved at erodere (og pulveriseres) af trykket fra vores menneskelige handlinger: vores overdrevne forbrug, som ganske langsomt sikrer, at kloden brænder op. Her kommer en af eltruckens fordele ind. Den er nemlig ikke (sjovt nok) drevet af fossile brændstoffer (eller behøver i hvert fald potentielt ikke at være det), men har i stedet en energikilde, der i fremtiden kan blive noget så ren. Ren som den blankeste sø, som den hvideste sne.

Eltrucken – lidt info

Eltrucken er derfor også designet anderledes. Eltrucken har jo sjovt nok ikke en benzin/dieseltank. Nej, den har et batteri i stedet, som er dét, der giver trucken sin livgivende næring: der altså får den til at køre. Eltruckens batteri sikrer ydermere balancen i maskinen. Man vil jo noget så nødigt have, at den vælger, vel? Dette ville da være yderst irriterende. Denne maskine er, kan du jo altså høre for at samle op på starten, en noget så fin maskine. Jeg håber, at dette lille skriv var din kostbare tid værd.