Få hjælp af en kiropraktor til at bekæmpe bækkensmerter

Bækkensmerter

Der er få ting, som kan forstyrre ens hverdag mere, end smerter i bækkenet. Desværre er der rigtig mange danskere, som lever med bækkensmerter, der både kan opstå akut eller eksistere som en kronisk tilstand. Bækkensmerter kan have en stor indflydelse på hverdagen, fordi bækkenet faktisk bærer hele vægten af din overkrop, og små problemer kan derfor hurtigt blive meget store.

Selv de mindste smerter kan have betydning for vores evne til at bevæge os frit og fleksibelt i hverdagen, så derfor er det vigtigt at tage hånd om smerterne. Der er heldigvis meget, som du kan gøre for at behandle og forebygge smerterne i bækkenet.

Kiropraktoren hjælper med at diagnosticere årsager

Døjer du allerede med bækkensmerter, så er det vigtigt, at du opsøger professionel hjælp fra fx en kiropraktor. Dette kan være en rigtig god ide, for kiropraktoren er netop uddannet i menneskets bevægeapparat, og har derfor specialiseret viden, der kan komme til gavn i behandlingsplaner. Får du ondt i kroppen af den ene eller den anden årsag, er det altid en god ide at gøre brug af RICE princippet (Rest, Ice, Compression, Elevation), indtil du kan søge hjælp hos en professionel som en kiropraktor.

Første step når du så er ved kiropraktoren er altid at finde årsagen til smerterne, men der kan desværre være rigtig mange årsager til smerter i bækkenet. Det kan være alt fra en skæv rygrad til en svag core. Årsager kan dog også inkludere fx graviditet, sportsulykker eller sygdom.

Ofte ser man, at bækkensmerter viser sig som spændinger i muskler og led omkring bækkenet, som eventuelt kan strække sig enten op i ryggen eller ned i benets muskler. Det vil ofte have indflydelse på ens evne til at bevæge sig og ens fleksibilitet.

Sådan kan en kiropraktor hjælpe med bækkensmerter

Går du til kiropraktoren for at få hjælp til at behandle dine bækkensmerter, så vil du først blive undersøgt i forhold til, hvor smerterne stammer fra. Det gælder både, hvor smerterne faktisk sidder, og hvordan smerterne kunne være opstået. Herefter vil du i samråd med din kiropraktor få fastsat en behandlingsplan, så du hurtigt kan være på fode igen uden smerter.

Når du besøger din kiropraktor, så er formålet altid behandling, smertelindring og forebyggelse af fremtidige skader. Derfor vil din kiropraktor tage et holistisk udgangspunkt og se på alt, der har med skaden at gøre. Det vil også gælde i behandlingen. Ofte vil behandlingen bestå af adfærdsændringer, så du i fremtiden vil undgå lignende skader. Det kan være, at du vil blive bedt om at træne eller arbejde anderledes, så du kan minimere smerter og undgå skader.

Afhængigt af smerterne vil der også være forskellige kiropraktiske behandlinger. Kommer smerterne af spændinger og ledlåsninger, så kan du forvente kiropraktiske behandlinger i form af manipulationer af kroppen samt massage. Døjer du med smerter, som er opstået på grund af fx bækkenløsning, så vil din kiropraktor også forsøge sig med kiropraktisk behandling. Al behandling foretages med henblik på smertelindring og på at øge din mobilitet.