Sådan gør du din hud en tjeneste

Mange af de produkter man til daglig smører rundt på kroppen, indeholder som oftest en del kemikalier. Selvom det skulle være godt for kroppen, så er der nogle komponenter, som kommer i produkterne, der gør langt mere skade end gavn. Man kan derfor med fordel skifte sine produkter ud og sørge for, at det er så naturligt som muligt.

Økologi er vejen frem

Det handler ikke kun om vores madvaner. Det meste af det man køber, kan være produceret med en stor mængde af kemikalier. Derfor sørger man for at købe økologisk.

Men hvordan kan cremer og andre hudprodukter være økologiske, tænker man så? Hvis det er baseret på forskellige ekstrakter, er man f.eks. sikret, at der ikke har været sprøjtemidler i produktionen.

Hvis man ikke umiddelbart kender til nogle hudprodukter, der er økologiske, så kan produkter fra Evolve anbefales. Her mærker man kvalitet – produkterne er nemlig håndlavet og alle ingredienserne er nøje vurderet.

Hvad skal man undgå i sine hudprodukter?

Den helt store synder i makeup, hudpleje og hvad man ellers kan smøre på kroppen, er alkohol. Det lyder måske som en mystisk ingrediens at tilføje til produkter, men under alle omstændigheder er det noget som bliver brugt i stor stil, navnlig i billigere brands.

Når man prøver at gøre sin hud en tjeneste, er det derfor essentielt at undgå alkohol. Alkohol har nemlig en udtørrende effekt på huden. Tørhed er den største faktor for kløe og irritation, men ikke mindst rynker. Hvis man ikke ønsker at fremskynde den uundgåelige proces, så undgå da dette i dine produkter.

For at give huden et boost er det vigtigt med en masse fugt. Det skal både udefra med gode cremer, men ikke mindst indefra. Noget af det bedste man kan gøre for sin hud, er at drikke en masse vand, og man vil få en helt anden udstråling.

Beskyt dig mod UV

Endnu en faktor som man skal tage i betragtning, når man skal passe på sin hud, er UV-strålerne fra solen. Der bliver hvert år konstateret en masse tilfælde af hudkræft, som for det meste er forårsaget af langvarig eksponering fra solens stråler.

Måden man passer på huden, er derfor med et godt lag solcreme, hvis man agter at tage ud for at nyde de varme stråler. Man kan nemlig stadigvæk godt få farve, selvom man har lagt en tykt lag af solcreme.