Terminaltraktoren – din mystiske ven fra lufthavnen

Terminaltraktoren – din mystiske ven fra lufthavnen

Terminaltraktoren. Et mystisk ord måske? Måske ved du, min kære læser (hvem denne kort tekst nøjsomt er konciperet til) ikke, hvad en sådan maskine er. Hvis dette er tilfældet, så lad mig lede dig ad de rette stier, lad mig lede dig på vej. For terminaltraktoren er jeg næsten helt sikker på, at du på et tidspunkt i dit liv har set. Navnet ”terminaltraktor” snyder nemlig en smule. Terminaltraktoren vil jeg fremstille klart og tydeligt i dit sind igennem et lille erindringseksperiment. Genkald dig en erindring af denne slags (dette eksperiment virker dog kun, hvis du har været ude i en lufthavn): Du er ude i lufthavnen. Det er måske ferietid. Du har længe med stor forventning imødeset dét, som venter på den anden side af flyveturen, dét, der er selve målet, ja, formålet med din flyvetur; det er destinationen, det er feriedestinationen, og du ser frem mod et par dage, måske en uge, måske endog flere ugers ferie, der billedlig talt skal afkøle dit overophedet legeme (for du er vel på vej hen til et varmt sted?). Du kommer igennem sikkerhedskontrollen (og hvorfor skulle du dog ikke også det, du smugler ikke noget) og går videre igennem lufthavnsterminalerne, og inden længe finder du dit fly. Du træder ud på flypladsen, og nu skal du stoppe, for her har du sikkert set en sådan maskine, som mit lille eksperiment skulle føre dig henimod. Du ser en lille, næsten for lille, kunne det ligne, lastbil, der kommer med en brændstoftank, og her har du din hemmelige maskine. Terminaltraktoren er netop denne maskine.

Terminaltraktoren – når tunge ting skal fragtes

Terminaltraktoren er altså nok en maskine, som du allerede kender til. Du skulle bare hjælpes lidt på vej. Jeg håber, at mit lille eksperiment kunne være en sådan hjælp. Navnet ”terminaltraktor” snyder som sagt, da maskinen mere ligner en lastbil end en traktor. Men nu hvor vi har fået løftet sløret for denne maskine, er det tid til at gå lidt mere i dybden med, hvad den kan, og hvilken slags opgaver den udfører. Terminaltraktoren udøver, sjovt nok, sit virke på, ja, du har jo nok gættet det, terminaler. Dette kan være lufthavne, der er tale om, men ydermere bruges disse fine maskiner også på havne og andre steder, hvor tungt gods skal fragtes. Terminaltraktorens stikord er nemlig ”tungt gods”. Terminaltraktoren er i stand til at fragte rimelig tunge ting. Men på trods af denne vægtige vægt kan den sagtens komme rundt på terminalerne. Terminaltraktoren er nemlig rimelig agil.

Terminaltraktoren – køb den endelig

Hvis du altså går og overvejer, hvilken slags fragtmaskiner du skal købe til f.eks. din lufthavn (hvis du altså er bestyrer for en sådan én), så kan du trygt overveje (og allerhelst vælge) at købe disse maskiner. Terminaltraktoren vil ikke skuffe dig. Hvis du blot har sørget for, at den passer til de behov, som du har, så skal den nok levere. Så skal den nok kunne løse de opgaver, som du har til den.