Få mest muligt ud af balloner til fest

lyserøde balloner

Uanset anledningen er balloner til en fest altid sjove! De gør sig godt til fødselsdagsfester i alle aldre, til jubilæer, fejringer, bryllupper, konfirmationer og barnedåb. Kun fantasien sætter grænser!

Men ikke alle ved, hvordan de får det fulde potentiale ud af ballonerne. Det kan du heldigvis læse om her. Få en større forståelse for, hvordan du arrangerer og pynter op med en ballon, med eller uden helium. Det tager kun få minutter at læse med.

Balloner med eller uden helium: Sådan vælger du

Det første, du skal afgøre med dig selv, er, om du vil købe med eller uden helium. Når du først køber ballonpakke, er der selvfølgelig ikke helium i – det skal du købe separat med det rette udstyr. Men du skal finde ud af, hvad vil egne sig bedst til din type pynt.

Du skal undersøge mulighederne for helium, hvis du gerne vil skabe en magisk illusion, hvor ballonerne bryder tyngdekraften og svæver op under loftet. Du skal ikke vælge helium, hvis du vil arrangere ballonerne i statiske dekorationer, som er blevet nøje sammensat.

Køb balloner med formål, og vent derfor med at købe dem, indtil du ved, om du skal fylde dem med helium eller almindelig luft. Er du stadig ikke helt afklaret? Bare rolig, du kan komme mere i dybden med de to muligheder i de følgende afsnit. Se på forskellige billeder for inspiration og find ud af, hvilken mulighed er bedst for dig.

Pynt op uden helium

Du behøver ikke investere i udstyr til heliumballoner til fest, hvis du ikke vil. Der er rig mulighed for at lave flotte dekorationer med balloner, der ikke svæver væk.

Du kan samle dine valgte balloner i buketter, som bindes sammen ved knuden. De kan hænges op med snor eller bindes fast, hvor det er passende. Du kan også arrangere dem i en ballonbue, som du kan finde vejledninger til rundt omkring på nettet.

Det er også sjovt at lave en ballonsø, hvor de alle sammen ligger og dækker hele gulvet, så dine gæster kan have det sjovt med at løbe igennem og lege med dem. Det er ikke kun børn, der kan have det sjovt her – voksne kan også finde deres indre legebarn frem igen!

Pynt op med helium

Hvis du beslutter dig for, at helium nok er den bedste vej at gå for din fest, skal du have fat i det rette udstyr til det. Heliumballoner til fest skal loddes ned, hvis de skal være udenfor. Det kan du enten gøre ved at binde dem fast til sten, rækværk, stole eller andet, der ikke vil svæve væk.

Heliumballoner vil lægge sig oppe under loftet, hvis de kommer indenfor. Det kan give en flot effekt, men kan også nemt få rummet til at virke mindre. Du kan binde dem fast i et lod med en kortere snor, så de i stedet danner store, svævende buketter. Dét er også en flot mulighed.

Husk dog på, at helium ikke må indåndes for længe.