Guide: Sådan finder du det rigtige tema til din Roskilde-lejr

Hvis du skal på Roskilde Festival til sommer, er der flere ting, du skal huske – og det kan derfor være en god idé at begynde at forberede dig i god tid. Udover din festivalstol, skal du selvfølgelig også huske drikkevarer, tøj, anlæg og accessories. Det er ikke alt, du behøver at forberede i så god tid, men alligevel er der en række ting, du bør forberede. Det gælder eksempelvis lejrens tema, for det er bare sjovere, når der er et tema.

Herunder følger en række gode råd til, hvordan du vælger et tema til din Roskilde-lejr, som ikke bare er sjovt for jer, der deltager, men også de andre på campingpladsen. Det vil helt sikkert gøre det sjovere at komme og besøge jeres lejr, hvis der er en eller anden form for tema, som kan tiltrække folk.

Find et tema, som tiltrækker opmærksomhed

Først og fremmest er det en god idé at vælge et tema, som tiltrækker opmærksomhed. Det kan eksempelvis være, at I klæder jer ud som pirater, eller at alle i lejren skal være iført lyserødt tøj. Uanset, hvad I vælger som tema, er det en god idé at vælge noget, som skaber opmærksomhed omkring jeres lejr. Det vil samtidig betyde noget, når folk kommer og besøger jer, hvis der er tale om et sjovt tema, som alle kan være med på.

I kan også overveje, om det ikke er en god idé at lave et tema omkring noget, som alle kan være med på. Der er mange muligheder, og det handler blot om at vælge noget, som alle har mulighed for at klæde sig ud som, og som man kan holde ud en hel uge i træk, når I er på Roskilde Festival.

Det kan eksempelvis være én af følgende idéer:

  • Pirater
  • Gymnastik
  • 80’er
  • Cowboys
  • Elvis Presley

Hold løbende temafester

Når I har fundet et godt tema, bør I løbende sørge for at afholde temafester, som kan være med til at skabe lidt gang i lejren. Det vil samtidig være med til at lokke folk fra nær og fjern til lejren. Det kan være en god idé at overveje, om I skal give gratis alkohol ud til festen, så der kommer så mange som muligt – alle på Roskilde Festival elsker gratis alkoho.

Hvis I har mulighed for det, kan I printe nogle flyers, som I kan dele ud på festivalområdet og i campingområdet. Sørg for, at det fremgår tydeligt, hvor I ligger henne, så folk rent faktisk kan finde jer. Er der ikke mulighed for at printe flyers, kan I altid hygge jer med at lave dem nede i lejren, hvis I sørger for at medbringe tegnegrej.